Spinningcykel – i dit fitness center eller i stuen

Spinning – også kendt som bodybike eller fitnessbike – er en indendørs cykelform, hvor du lynhurtigt kommer i god form og får brændt masser af kalorier af. Det er en træningsform, som du ly hurtigt kommer i gang med, fordi det kræver sådan set ikke, at du skal lære en ny teknik. Du skal blot cykle!

De fleste fitnesscentre har spinning på programmet, men hvis du ikke har mulighed for at komme af sted til det lokale fitnesscenter – eller hvis du bare nyder at motionere i fred og ro, så kan let få en spinningcykel ind i dit hjem. Den kræver ikke meget plads. Med en spinningcykel i dit eget hjem kan du let træne så tit du vil. Mærk formen komme op – og hvis du ønsker vægttab, vil du hurtigt brænde overflødige kalorier af med regelmæssig spinning.

Vi har fundet en række af de bedste spinningcykler til de bedste priser til dig.

[Liste]

Træning af kroppen

Spinning træner og styrker de store muskelgrupper på lår og baller. Du får også trænet dine lægmuskler. Til gengæld belaster dig ikke dine knæ og hofter. Spinning styrker også mavemuskler og din lænd uden din rygbelastes. Har du dårlig ryg, skal du dog træne således, at du bliver siddende i sadlen under din spinning.

Tilrettelæg din spinning

Det er enkelt at indstille din spinningcykel til forskellige belastninger. Det betyder, at du let skruer et varieret og alsidigt træningsprogram sammen. Start altid med en god opvarmning – herefter kan for eksempel du vælge nogle gange seje træk med indlagte spurter. Du kan kaste dig ud i nogle gode stigninger – op med belastningen og op at stå i pedalerne!, eller du tage en enkeltstart i et friskt tempo. Bliv klar til at følge drengene på tour’en til sommer! Med en varieret træning kan du træne efter dit humør og dit energiniveau, og du sørger samtidig for, at din krop ikke bliver ”doven” af ensartet træning.

Hvis du vil have det maksimale ud af din træning, så kan du med fordel bruge et pulsur.

Du kan finde inspiration til din træning på nettet. Så for eksempel denne video:

Vedligehold af spinningcykel

Når du køber en spinningcykel, så har din en fast træningspartner i mange år! Den kræver ikke særlig vedligeholdelse, og efter træning kan du blot tørre sadel og styr af for sved.

Spinning i hjemmet

Når du er til spinning i fitnesscenteret kommer en del af drivet til at give den en skalle og lade sveden springe fra den høje og intense musik. Du kan sagtens efterligne den stemning i dit eget hjem. Hvis du ikke kan have højtalerne til at stå og dirre af høj musik af hensyn til dine samboende eller naboerne, så brug en iPod eller en mp3-afspiller. Find noget musik som giver dig lyst til at træde i pedalerne, og sammensæt eventuel din musik og dit træningsprogram.

Den går sig dog nok bedst til ”nedvarmning” til slut på din træning …

Hvis du ikke er til musik, så kan du også bruge tiden på spinningcyklen til at holde dig ajour med dagens nyheder i TV’et eller se din yndlingsserie. Find ud af, hvad der holder dig på spinningcyklen. Du kan skifte lidt, så det ikke er det samme hver dag. I juli er det selvfølgelig oplagt at hoppe på cyklen til dagens etape af tour’en!

Selv om du ikke har Tour-drømme, så er spinning en super effektiv motionsform!

Træningstøj til spinning

Der er ikke de store krav til påklædning til spinning. Spinner du meget, vil et par cykelbukser gøre din træning mere behagelig. Ellers bruger du blot dit svedtransporterende træningstøj.

Vær opmærksom på, at et par gode spinningsko øger både komforten og effektiviteten af din træning på spinningcyklen.

Undgå skader på spinningcyklen

En fordel ved at cykle på en spinningcykel er, at du får sværere ved at slå dig i forhold til, hvis du var ude på landevejen, hvor det gør hamrende ondt at vælte. Det er ret svært at vælte på spinningcyklen.
Det er selvfølgelig ikke umuligt at blive skadet selvom du cykler på en spinningcykel. Muskel- og forstrækningsskader er der også fare for her – ligesom ved alle  andre former for motion. Så husk at varme godt op inden du springer på spinningcyklen, så er du på den sikre side.

Held og lykke med din spinning! Din krop og dit helbred vil elske dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *