Romaskine – test og priser på de bedste romaskiner på markedet

Roning er en fantastisk sports- og motionsform, der effektivt træner rigtig mange af de store muskelgrupper på en og samme tid.

Hvis du har set film fra Oxford eller Harvard, så ved du også, at roning er en ædel sport for de velstillede og akademisk dygtige. Men de har på ingen måde eneret på en genial motionsform! Så selv om du ikke er indskrevet på et af verdens bedste universiteter, så kan du let få en fantastisk veltrænet krop med en god romaskine. Vi har gjort det nemt for dig og fundet nogle af de bedste romaskiner til en rigtig fornuftig pris. Kig på listen herunder. Finder du den rette romaskine, så handler du sikkert dine nye romaskine ved de to udvalgte butikker.

Bedste romaskine

midaldrende mand traener konditionstraening i en romaskine 1024x682

Roning opbygger dine muskler og brænder kalorier af

Det spiller ingen rolle, om du ror på vandet eller i en romaskine, hvis det er din krops træning du er interesseret i. Din krop får nemlig samme træning. Så find dig en romaskine, så er du lyn hurtigt på vej mod dit livs form.

Romaskinen giver dig en super god kondition.

Romaskinen aktiverer ryggens muskler.

Romaskinen giver din benmuskler en optimal træning. Især foran på lårerne og på balderne for du trænet maskelgrupperne. Det giver en lækker trimmet figur!

Romaskinen styrker din lænd og din maveregion. Det giver dig en flot holdning og en bedre vejrtrækning.

Romaskinen giver dig selvfølgelig en super træning af dine armmuskler. Det er især skulderens muskler og biceps, der aktiveres.

Det betyder, at du faktisk med kun et træningsapparat, kan få arbejdet din krop godt i gennem. Du får en flot, slank og veltrimmet krop uden at bruge mere tid end højst nødvendigt. Det er fordi, roning er en så effektiv træningsform, som det er! Romaskinen giver dig kardio- og styrketræning på samme tid.

Nyd en stærk og elegant krop med en romaskine.

Romaskinen i dit hjem

Skal man vælge ét træningsapparat til sit privat hjem, er romaskinen en optimal løsning. Den fylder ikke så meget, den er rimelig lydsvag, og den er ualmindelig let at komme i gang med at bruge.

Lige så snart du har romaskinen inden for døren kan du gå i gang. Den kræver ikke en masse vanskelig og avanceret teknik. Det er bare at gå i gang med at få trænet kroppens vigtigste muskel grupper og få brændt en masse kalorier af!

Hvis du ikke har prøvet en romaskine før – for eksempel i dit fitnesscenter, så klik ind her og se hvordan du indstiller og ror en romaskine:

Sørg for at øve din teknik, inden du går i gang med dit træningsprogram. Og husk at holde skulderne på plads – også når du begynder at blive træt.

Teknikken er vigtig, men du skal i øvrigt ikke være bekymret for træning i romaskinen, da det stort set ikke er forbundet med træningsskader.

Hvor tit skal du træne i romaskinen?

Hvor tit du træner kommer selvfølgelig fuldstændig an på, hvad du vil opnå med din træning.

Du starter altid med lidt opvarmning – efter 500 meter burde din krop være varm. Planlæg din træning, så du veksler med lange seje ture á 2000-2500 meter og kortere intervalture med højt tempo og høj belastning. Lav et træningsprogram, hvor du ror 2-3 gange om ugen med forskellig intensitet. En dag kan det være 2000 m i friskt tempo og næste træning er så intervaltræning 5 x 500 meters roning for fuld udblæsning. Efter et par ugers træning kan du ro 5000 meter. Men husk altid variation – ellers sætter du hurtigt udviklingen i stå.

Romaskinen er også en super god opvarmning til din løbetur eller det vil fungere godt sammen med din yoga-træning.

Indstil din romaskine

Du indstiller belastningen, som du træner med på siden af svinghjulet. Husk at variere din træning og den belastning, som du træner med, så kroppen ikke bliver ”doven”.

Efter din træningssession er det let og hurtigt at tørre sved af håndtag og sæde – og sætte romaskinen til side indtil næste træningstur. Hvis du synes, at det bliver lidt kedeligt at ro, så er det bare på en din iPod med musik eller en bog. Eller du kan stille du romaskine foran TVet til nyhederne. Så klarer du to fluer med et smæk.

Den ægte vare – er en tur på vandet

Måske bliver du så bidt af roning, at du også må prøve den ægte romaskine på vandet! I klippet her kan du se den berømte danske guldfirer:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *