Sådan holder du kondien ved lige i vinterhalvåret

kvinde er meget koncentreret mens hun loeber paa loebebaand 1024x682Kender du det, at om foråret og sommeren kører det på skinner med at få løbet et par ugentlige løbeture, og du nyder faktisk dine løbeture, fordi det er så dejligt at løbe udenfor i den smukke natur og mærke vinden blæse på dine kinder og solen varme din pande.

Det er dejligt nemt at få motioneret om sommeren. Men så bliver det efterhånden blot koldere og koldere, vejene bliver måske endda dækket med is og sne, så du er bekymret for at falde, og den førnævnte vind på dine kinder bider nu i stedet for.

Ja, i vinterhalvåret kan vejret altså være meget imod os når det kommer til at holde konditionen ved lige. Man kigger ud på det triste og grå regnvejr eller skutter sig ved tanken om hvor koldt det er at cykle i minusgrader mens sneen falder. Og måske går alle de gode vaner helt i stykker og kondien ret meget i stå. Og så skal man til at starte forfra når det bliver forår igen.

Men du kan heldigvis vende denne cyklus! Der er råd for at holde konditionen ved lige selvom det sner udenfor. Det eneste det kræver er en beskeden investering – men det er jo trods alt også din egen sundhed og velvære du investerer i!

spinning i lokale med raa murstensvaegge 1024x568

Indendørs træningsmaskiner hjælper til at bevare kondien

Løsningen er indendørs konditionsmaskiner! Man kan i dag få en masse forskellige konditionsmaskiner til meget rimelige priser – du kan endda købe en maskine, som er tilsvarende den motionsform du allerede foretrækker.

Denne måde at motionere på er helt genial, fordi den altid er tilgængelig og aldrig afhænger af vejret. Den kan stå i et rum dedikeret til aktiviteten eller den kan nemt og smart pakkes væk indtil den skal bruges igen. Hele familien kan deles om maskinen. Rigtig mange danskere nyder at få deres motion på denne måde. Men husk, at hvis du har haft holdt en pause fra træningen, skal man altid huske at starte stille og roligt op igen, så man undgår overbelastning af kroppen og i værste fald skader.

Her følger to af de mest populære konditionstræningsmaskiner som man selv kan have stående i stuen.

En løbetur inden døre

Er du mest fan af at løbe? Selv denne træningsform kan du også holde ved lige selvom det er blevet vinter, ved at løbe på et indendørs løbebånd. Rigtig mange er glade for et løbebånd fordi det kan bidrage med mange spændende features til løbetræningen, og fordi overfladen på et løbebånd faktisk er mere skånsomt end en asfalteret overflade.

Computeren i et løbebånd har som regel indbyggede programmer man kan følge, pulsur, forskellige hastigheder, simuleret terræn og bidrager altså med en god variation til løbetræningen. Mange løbebåndscomputere kan også både måle tid, afstand, kalorieforbrug og bodyfat. Et indendørs løbebånd er altså en fantastisk investering – især fordi den kan bruges hele året rundt, nu hvor vi heller ikke er sikre på sommervejret i det kære Danmark. Du kan læse mer ei vores store guide til løbebånd.

Indendørs cykling

Igennem de sidste par år er spinning blevet rigtig populær og én af de mest hyppige måder at motionere på, og dét ikke uden grund! Cykling er én af de mest skånsomme træningsformer, og når du ‘spinner’ kan du altså forbrænde rigtig mange kalorier. Man forbedrer også sin udholdenhed og styrke.

Og ved en indendørs spinningscykel skal du heller ikke tage hensyn til vind og vejr, og derved sparer du besværet med at anskaffe cykelhjelm, cykelsko og vindtæt tøj. Men hvis man allerede har alt dette og er i god form, så er spinning stadig et virkelig godt supplement til udendørs træning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *