Sund med tang

Når man en varm sommerdag frejdigt trasker ud i det kølige danske sommerhav, og så! Et eller andet slasker om benene på dig. Yrk tang!

Men tang er ikke bare træls at svømme hen over eller vade igennem. Det kan også være din helt særlige ven, når du skal tabe dig, og det kan være det kosttilskud, der booster din sundhed.

I Danmark og i Europa er tang noget, der skyller op på stranden og lugter, men andre steder i verden, har tang længe været en vigtig del af kosten. I Østen dyrkes og høstes tang, så hvis du nyder sushi en gang i mellem, så ved du, at tang er en vigtig ingrediens i denne lækre og sunde spise.

japansk tangsalat i skaal 1024x683

Tang er en kilde til sundhed

Tang er en fødekilde, der strutter af gode stoffer, som kan trylle for din sundhed. Tang er en genial kilde til flerumættede fedtsyre, hvor vi i dag i vores kost ofte får for mange mættede fedtsyrer. Forholdet mellem omega-3 og omega-6 er også helt perfekt i tang, så din krop får det maksimale udbytte af disse essentielle stoffer, som øger din sundhed.

Tang har også et stort indhold af vigtige mineraler som jern, calcium, magnesium og vigtige sporstoffer som zink, kobber, selen og chrom.

Tang er også en fantastisk proteinfabrik, der producere protein meget bedre end planter og dyr. Det betyder, at tang er en særdeles effektiv proteinkilde, der stadig har et lavt kalorieindhold.

Tang giver dig også masser af vitaminer – både A, B1,B2, B3, B6 og B12. Den lækre tang er mange gange mere effektiv en vitaminkilde end for eksempel spinat. Skipper Skræk ville aldrig gide røre spinat, hvis han kunne få tang.

Tang indeholder og andre bioaktive stoffer, som øger din sundhed og mindsker chancen for hjerte-karsygdomme og virus.

Vægttab med tang

Helt nye danske studier har vist, at brunalgen (en tangtype) kan bidrage til et vægttab. Forsøgene viste, at de personer, der indtog tangfibrene, følte sig mindre sultne og spiste mindre end de, der ikke fik tangfiberdrik. Man regner med, at fibrene danner en slags gelé i mavesækken, som betyder, at hjernen narres til at tro, at maven er fuld.

Samlet set er tang en fødeilde og kosttilskud, som du vil få utrolig meget glæde af.

PS – hvis du ikke får grundig vejledning af én, der har stor viden om tang, så lad være med at høste din egen tang. Køb den klar til brug!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *