Er fodbold sundt?

Så går EM 2012 i gang – og pludselige er Ukraine et sted, som vi alle kender. De danske drenge skal ud og slås på grønsværen, og vi drømmer om at gentage EM-succesen fra 1992, hvor Danmark til de flestes overraskelse vandt den eftertragtede titel.

Når EM toner frem på skærmen, vil rigtige mange sidde foran skærmen i sofaen med øl og chips – så er fodbold sundt?

Sofafodbold

Fodbold i sofaen er selvfølgelig ikke sundt. Ophidselse, de mange timer på bagen samt øl og fede snacks er en tikkende bombe for mange midaldrende mænd, der kalder på forhøjet blodtryk, høje kolesteroltal, sukkersyge, fedme og andre livsstilsygdomme.

Topfodbold

maalmand i en fodboldkamp sidder og aergrer sig over at der er gaaet et maal ind 200x300Topfodboldspillere er i rasende god form, spiser sundt og er under regelmæssige lægetjek. Men fodbold er en hård sport og mange pensioneres allerede i 30’erne med diverse skavanker. Det er dog ikke så ekstremt som i ballet, hvor en balletkrop er slidt op ved 32 år.

Motionsfodbold

Motionsfodbold er til gengæld rasende sundt. Træn motionsfodbold 2-3 gange om ugen, det er balsam for kroppen med klare sundhedsmæssige gevinster som udbytte. Fedtet bliver hurtigt skiftet ud med muskler og blodtrykket forbedres.

Motionsfodbold er mere effektivt end for eksempel løbetræning på grund af fodboldtræningens alsidighed, hvor er veksles mellem gang, løb, hop, taklinger og spurt. Herved aktiveres hele kroppen. Og mange fodboldspiller giver sig lidt mere og kæmper lidt hårdere end motionsløberen simpelthen på grund af holdånden og konkurrenceelementet.

Kom i gang

Se bare EM på skærmen derhjemme – men lad dig inspirere til at blive meldt ind i den lokale fodboldklub. Det er god motion, det er sjovt og det er nye venskaber. Tilsammen er det bare fed sundhed! Måske har du tidligere prøvet dig frem med løbetræning og diverse medlemsskaber i fitnesscentre? Men efter nogen tid kommer du bare ikke afsted? Her er motionsfodbold helt anderledes. Det er ikke en pligt men en leg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *