Kreatin – verdens mest populære kosttilskud

Kreatin er et enormt udbredt kosttilskud i træningscentre hele landet over. Hvis du vil være sikker på, at dit kreatinpulver er af høj kvalitet til en god pris, så skal du kigge listen igennem nedenfor. Her finder du billig kreatin, der er sikkert, let og hurtigt at indtage. Når du skal vælge hvilket kreatin, at du vil købe, så er der ikke så meget at tænke over.

I modsætning til proteinpulver, så er kreatin neutralt og stort set smagsløst. Så du skal ikke hen at tænke over hvilken smag, at du vil kunne have en chance for at tvinge ned. Den smagsløse kreatin er nem at blande op. Den drikkes hurtigt. Den smager ikke væmmeligt.
Vil du gerne vide noget mere om, hvordan du skal dosere, hvornår du skal indtage kreatinen og meget andet, så kig længere nede i artiklen. Dér finder du svar på de mest “normale” spørgsmål om kreatin.

Skal jeg tage kreatin?

I og med kreatin er så populært, så er der også rigtig mange – oftest unge – der gerne vil tage kreatin fordi de tror, at det hjælper på alt, men så godt er kreatin altså ikke. Det kan hjælpe på en del ting, men kun i forbindelse med få motionsformer, så husk lige at tænk på om du overhovedet har brug for din kreatin inden, du køber det – du skulle jo nødig lave et fejlkøb. Men når det er sagt, så er kreatin stort set så billigt, at det uanset hvad nok ikke vil fuldstændig ødelægge budgettet under alle omstændigheder. Desuden er der heller ingen risici forbundet med indtagelse af kreatin, men overhold nu alligevel doseringsrammerne..

Hvad er kreatin?

Kreatin er et protein, der lidt uformelt sagt sørger for at holde dit ATP-depot fuldt. Og hvad gavn har du så af det? Jo, når du træner eller rettere sagt laver styrketræning, der oftest består af kortvarige men intense sæt, så forbrænder dine muskler energi, der blandt andet kommer fra ATP-depoterne. Jo bedre rustet dine ATP-depoter er, jo mere energi har du til at løfte vægtstangen. Derfor kan kreatin være en rigtig god “hjælpende hånd”, hvis du tager din træning seriøst og gerne vil nå nye højder.

Dosering af kreatin

I forbindelse med indtagelse af kreatin så er der ofte stor tvivl om, hvordan og hvorledes det skal doseres. Som udgangspunkt anbefales det at indtage 2-5g kreatin om dagen. Det afhænger lidt af din nuværende kost og din vægt. Er du tungere end gennemsnittet og får ikke helt så proteinrig mad, så er det en god idé at nærme sig de 5g kreatin om dagen. Er du derimod let til normalvægtig og får en sund og proteinrig kost, så kan det være nok kun at tage 2g kreatin om dagen. Vurdér selv.

Et kendt og ofte brugt trick er dog at gøre brug af en opstartsperiode, når man starter på kreatin, hvor man tager en højere dose, end man normalt skal – en såkaldt loadings-periode. Her vil man ofte tage omkring 20g kreatin om dagen i den første uge af ens kreatinkur. Fordel de 20g kreatin udover 3-4 gange om dagen, så du ikke indtager alle 20g på én gang. Grunden til, at man bruger denne opstartsperiode er for hurtigt af få gavn af kreatinen, så man kan mærke forskel allerede fra uge 1 af.

Når du kommer tilbage til en fast rytme i dit kreatinindtag, hvor du kun tager det én gang om dagen, så er det bedste tidspunkt på dagen at indtage det på lige efter træning. Her er kroppen mere modtagelig overfor frisk energi og derfor optages det nemmere og hurtigere. Kreatinen kan med rette kombineres med enten weight gainer eller proteinpulver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *