Håndvægte – perfekt til træning i hjemmet

Gode håndvægte er enormt gode redskaber at have ved hånden, hvis du godt kunne tænke dig at træne derhjemme. Med det rette program, så er det faktisk ikke engang svært at komme hele kroppen igennem kun med håndvægte – mere om det senere i artiklen. Det kan dog være svært at finde ud af hvilke håndvægte, man skal vælge. Der er et hav af forskellige at vælge i mellem og de svinger alle i pris og især i kvalitet, så det kan være svært at finde de bedste håndvægte.

Håndvægte

På Fitnesspro.nu finder du nogle gode og solide håndvægte til en pris, der hurtigt er tjent ind igen ved ikke at behøve et medlemskab til fitnesscenteret.

stort rack med haandvaegte i et fitness center 1024x684

Hvilke håndvægte har man brug for?

Hvilke håndvægte du har brug for kommer helt an på dine ambitioner og din nuværende styrke. Det er vigtigt, at du har nogle tunge håndvægte i blandt for, at du kan få nok belastning på de store muskler som ryggen, brystet og lårene. Her er det højst sandsynligt ikke nok med 10 kg håndvægte. Du skal have håndvægte til både at kunne træne de store muskler med, men du skal også have nogle til de mindre muskler. Du skal have nogle håndvægte omkring 10 kg til dine arme og skuldre, hvis du ønsker at træne dem. Hvis du ikke har det store budget, så vælg først og fremmest nogle tunge håndvægte, og så må du være kreativ for resten af pengene.

Træningsprogram kun med håndvægte

mand i hvid t shirt laver dumbbell curls med haandvaegte 255x300Som tidligere nævnt, så er det bestemt muligt at konstruere et godt træningsprogram med håndvægte. Her kommer et muligt styrketræningsprogram, der er meget generelt. Det kommer hele kroppen igennem med kun håndvægte og egen kropsvægt, så det er ikke besværligt at udføre programmet derhjemme.

Squat/Lunges

Dødløft

Bænkpres

Bent-over-row

Skulderpres

Mavebøjninger med håndvægt på brystet eller bag hovedet

Billigt alternativ til træningscenter

Det kan godt være lidt dyrt at købe alle de håndvægte, som man har brug for, men det er vigtigt, at du husker på, at det kun er en engangsudgift. Når du har købt de håndvægte, du skal bruge, så træner du jo faktisk gratis. I modsætning til, hvis du skulle betale kontingent til et træningscenter hver måned, som hurtigt løber op i en sørens masse penge.

Besparelsen kan jo så bruges på andre ting. Du kan for eksempel investere i mere udstyr til træningen, tungere håndvægte eller måske proteinpulver til at sikre dig, at du får alt det protein, som du har brug for at vokse.

Håndvægte mod mormorarme

Mormorarme med vinkevinger er ikke et hit! Slet ikke når foråret og sommeren med ærmeløse bluser og kjoler – for ikke at sige badetøj – står for døren. Men det er faktisk hverken svært eller uoverkommeligt at holde mormorarmene på afstand med et par håndvægte.

4 x 10 minutter om ugen

Anskaf dig et par håndvægte (for en kvinde vil 3-4 kg ofte være passende – hvis du ikke er vant til at træne med håndvægte så prøv 1-2 kg). Sammensæt et lille træningsprogram med 3-5 øvelser, som du så laver 4 gange om ugen, så er du godt i gang. Med under en times træning om ugen af dine arme med håndvægte, så kan du sige farvel til mormorarmene. Det synes vi, er træningstiden værd!

Forslag til øvelser:

1/ Læg dig på ryggen uden at svaje i lænden. Læg armene ud til hver sin side i en vinkel på 90 grader fra kroppen. Kør armene i en bue fra gulvet og op, så håndvægtene kysser hinanden, når dine strakte armen møder hinanden over dit bryst. Gentag 12 gange.

2/ Læg dig på ryggen uden at svaje i lænden. Bøj dine armen så håndvægtene er lige ud for dit bryst. Løft så armene lodret op og ned. Gentag 12 gange.

3/ Stil dig med en hofte breddes afstand mellem fødderne. Giv efter i knæene og undlad at svaje i lænden. Tag fat om én håndvægt med begge hænder. Løfte håndvægten over hovedet, og Løfte håndvægten op og ned beg dit hoved. Gentag 12 gange.

4/ Stil dig på alle fire med knæerne og hænderne i jorden. Udgå at svaje i lænden. Slip gulvet med den ene arm og tag fat i håndvægten, og før armen direkte bagud, så din albue bliver næsten strakt. Gentag 12 gange og skift arm.

Kombiner øvelserne med for eksempel armbøjninger eller med planken (som du kender fra yoga/pilates).

Håndvægte med farver

Du kan få håndvægte i mange farver. Det gør ikke træningen bedre, men det er bare lidt sjovere at løfte sin yndlingsfarve. Så får man måske lige lyst til at træne med ét kilo ekstra … Det er enkel motivation!

Håndvægtene fra Abilica lever op til det krav. Fine farver og praktisk stativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *