Sommer- og efter-ferie-træning

Efter en god lang sommer gælder det for mange, at de kan nikke til følgende scenarie:

Du har brugt sommerens frihed og lange lyse dage til at komme ud og røre dig en masse. Du har fået løbet, gået lange ture, cyklet og måske benyttet dig af diverse udendørs aktiviteter. Resultatet er, at du har fået trimmet kroppen, der er blevet mere slank og mere sund. Men nu er sommeren ved at være slut og hverdagens trummerum med tidsplaner og job står for døren – det kan let betyde et farvel til de nye gode motionsvaner, hvis du ikke planlægger, hvordan du vil få tid til at fortsætte de gode takter.

Forslag: Læg træning ind i din kalender 3-4 gange i ugen. Giv dig selv nogle gadgets, der viser over for dig selv, at motion er vigtigt og skal prioriteres (nye løbesko, efterårstøj, der kan klare vind og regn, pulsur, kort til fitnesscenter). Eller køb en personlig træner, der holder dig op på dine mål!

Fordel: Holder du kroppen i gang hen over efterår og vinter, så vil du opleve, at du vil have mere energi i de kolde og mørke måneder. Og så holder kroppen også den pæne facon … Det gør altså noget for selvtilliden!

Træning: Hold fast i løb og cykling. Hvis du er presset på tid, så vælg løb, hvor du faktisk kan nøjes med en halv times løb 3-4 gange om ugen. Det kan være nemmere at passe ind end de lange cykelture. Prøv også at få gang i noget styrketræning. Styrketræning vil effektivt ændre fordelingen af fedtvæv og muskelvæv i din krop – og muskelvæv forbrænder bare så meget mere end fedtvæv. Vær også opmærksom på, at du med alderen netop skal sikre dig, at du opretholder din muskelmasse, der ellers stille og roligt reduceres.

Kost: Hold fast i konceptet med masser af frugt og grønt. Skær ned på sukker og hvidt brød/pasta/ris. Men sørg selvfølgelig for at få proteiner til opbygningen af kroppen. Du får proteiner fra kød, æg og mælkeprodukter. Hvis du er i tvivl, så er det enkelt at supplere med proteinpulver. Kroppen skal også have fedt, men det rigtige fedt! De sunde fedtsyrer finder du for eksempel i laks, avokado og nødder.

Sommertræning

Så er det sommerferie!

Afslapning, afstresning, hygge og udflugter er på programmet – men hvad med lidt motion? Hvis du lige vil holde kroppen lidt i gang (eller hvis du vil bruge ferien til at få gang i kroppen og komme i gang med lidt motion), så kan du se Fed Sundheds sommertræning her.

Det er ikke hård og intens træning, der er på programmet her, men i stedet er det lidt, let og godt.  Programmet er 4-4,5 km løb langs stranden, der afsluttes med lidt styrkende øvelser som squat, træning for overkroppen og planken for hele kroppen. Øvelserne varieres efter humør og fantasi. Det gentages to dage i træk. På tredjedagen er det op på cyklen på en ca. 15 km tur. Så gentages de tre dage igen. På syvende dagen er der træningsfri.

Programmet gør det let dagligt at komme lidt ud  i sommerlandet, og den lette træning betyder, at kroppen ikke bliver træt eller overanstrengt. Du kan selvfølgelig let regulere længder og belastning, så det passer til din form.

Hvis du har mulighed for en svømmetur i havet, ja så er det jo også super god motion.

Brug sommeren på at få lidt motion – du kommer ikke i aktiv OL-form med ovenstående program, men det er rart at få bevæget sig lidt.

Sommerkost

Sommerlandet bugner af friske grøntsager, frugter og bær. Tag en tur på landet ud af de små veje og kom hjem med de lækreste jordbær, hindbær, kirsebær, ærter, tomater, blomkål, mv. fra boderne langs vejen. Eller tag ud til kystbyerne og find skønne og friske fisk. Det er let og lækker sommerkost, som kroppen holder af!

Sommerfavorit – kirsebær

Det søde mørkerøde kirsebær er en sikker sommerfavorit. Skyl bærrene og tag den med ud i haven – her et det let at spytte stenene ud. Kirsebær er læskende og kødfylde, og så er de fulde af gode vitaminer og antioxidanter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *