Proteinpulver – et effektivt tilskud til din daglige kost

Proteinpulver er en næsten uundværlig og essentiel del af en sund livsstil med træning og motion. Proteinpulver hjælper dig til at komme op på det niveau af protein, som du dagligt har brug for hvad enten, at du vil tabe dig eller have større muskler.

Men protein er ikke bare protein. Og proteinpulver er ikke bare proteinpulver. Der er nemlig stor forskel i kvaliteten. Her finder du nogle produkter, hvor både pulveret, proteinen, kvaliteten og prisen er helt i orden, så du ikke behøver at være bekymret for det. Endvidere har vi prøvet at finde nogle gode bonustilbud til dig, så du har en ekstra gevinst ved at købe dit proteinpulver med det samme.

Længere nede på siden går vi meget mere i dybden med proteinpulver. Vi forklarer blandt andet, hvordan det skal doseres, og hvad det gør godt for. Vi afliver også en myte eller to, så folk ikke går og tror de forkerte ting om noget af det mest anvendte kosttilskud, der findes på markedet, proteinpulver. Så hvis du er interesseret i at finde ud af lidt mere om proteinpulver, så læs siden grundigt igennem. Og ellers kan du bare hoppe direkte til det tilbud, du synes er bedst. Vi kan afsløre med det samme, at det altid er billigere at købe proteinpulver på internettet end i en fysisk butik. Vi anbefaler i øvrigt at du læser Kristian Bradsteds guide til proteinpulver på Fitness-blog.

proteinpulver 3 skeer med forskellige typer protein pulver smag 1024x683

Whey proteinpulver

Rigtig godt whey proteinpulver. Dette er den mest populære variant. God til begyndere og trænede. Er du på elite niveau, så skal du kigge på Elite whey protein, længere nede af siden. Whey 100 proteinpulver er nemt at opløse i mælk eller vand, hvilket giver det en hurtig fordel, da din krop har brug for protein efter træning. Hvis du foretrækker proteinpulver, som ikke koster kassen, er Whey 100 et godt valg, da priserne i denne kategori går fra 129-269 kr. per kilo. Whey protein udvindes fra mælk og bliver efterfølgende ført gennem en filtreringsproces, som øger proteinpulver koncentratet og på den måde sikrer en høj protein-renhed.

Elite Whey proteinpulver

muskuloes mand med en proteinshake proteinpulver og weight gainer shake 300x200Går du rigtig meget op i din træning på elite niveau, så bør du overveje at kigge på “Extra Pure” whey proteinpulver, som er 100%, modsat almindelig whey protein, som er et mix af valleprotein-koncentrat og valleprotein-isolat.

Soja proteinpulver

Soja protein er godt til allergikeren, da det hverken indeholder mælkefedt, kolesterol eller laktos. Soja protein bruges normalt i stedet for whey proteinpulver.

Kasein proteinpulver

Kasein protein bruges af mange bodybuilderes/atleters diæter, da det micellar kasein kan spille en vigtig rolle for kroppen. Det er protein som optages langsommere end normal whey protein.

Er proteinpulver overhovedet nødvendigt for mig?

Med stor sandsynlighed, ja. Ideelt set ville det være langt bedre blot at leve af en sund og varieret kost, hvor du kunne dække dit daglige proteinbehov uden proteinpulver, men det er langt de færreste, der rent faktisk kan det. Det er der i hvert fald to grunde til:

Tid

Det er ikke mange danskere, der har tid til at kokkerere sunde måltider igennem hele dagen. Her kommer de fleste tit til at springe over, hvor gæret er lavest og køber noget i kantinen eller helt mister måltidet. Måske, har du for engang skyld haft tid til at lave en masse mad, men er din mad så proteinrig nok? Det er også værd at tænke over. Med proteinpulver får du et sundt mellemmåltid, der sikrer dig, at du holder dig daglige proteinbehov ved lige. Godt nok er proteinpulver ikke så vitaminrigt, men det kan også altid suppleres med en vitaminpille.

Økonomi

Med en god og billig bøtte proteinpulver får du faktisk en rigtig billig vej til en proteinkilde, der indeholder alle de essentielle aminosyrer, som kroppen ikke selv kan lave. I stedet for, at du bliver nødt til at handle ind hver dag til et mellemmåltid, så køber du blot en spand proteinpulver efter behov. Det sparer dig både for en masse tid, men det vil højest sandsynligt også sparer dig for nogle penge på den lange bane.

Hvor meget proteinpulver skal man indtage hver dag?

Det er jo et ret individuelt spørgsmål, men man siger gerne, at ens daglige proteinbehov er 2g protein per kilo kropsvægt. Altså vejer du 75kg skal du have omtrent 150g protein dagligt. Prøv et par dage at tjekke hvor meget protein, at du får på en normal dag. Herefter er det nemmere for dig at vurdere, hvor proteinpulver du dagligt skal tage. Det værste der kan ske er, at du får for meget protein. Og det skal du ikke være bange for! Der sker absolut intet ved at få for meget protein. Det er dog spild af penge blot at hælde proteinpulver ned, så du gør klogt i at have en nogenlunde ide om, hvor meget protein du normalt får. Den normale proteinpulverbruger indtager gerne 1-2 proteinshakes dagligt.

Hvornår skal man drikke proteinpulver?

Her på Fed-Sundhed synes vi, at der er to tidspunkter på dagen, hvor det er en knald god ide at drikke sit proteinpulver. Det ene tidspunkt, der er godt at indtage sin proteindrik på, er om morgenen. Det er der en meget simple grund til: Langt de færreste danskere får simpelthen ikke nok protein til deres morgenmad. Og det er en skam. Prøv at kombiner din morgenmad med en proteinshake og se, om du ikke føler dig lidt mere frisk, end du plejer. Det er en rigtig god og sund start på dagen!

Det andet tidspunkt, der er rigtig godt at indtage sit proteinpulver på, er lige efter træning. Her har dine muskler og din krop brug for protein til at bygge kroppen “op” igen. Man siger gerne, at man skal indtage sit proteinpulver senest 30 minutter efter endt træning. Her har kroppen mest brug for proteinen, og derfor optager din krop også proteinpulveret mere effektivt end på andre tidspunkter på dagen. Det kan også være en god ide at kombinere sin proteinshake med kreatin og lidt kulhydrat lige efter træning, men mere om det i en anden artikel. Husk at hjælpe din krop til at få de største og/eller stærkeste muskler efter træning ved at indtage noget proteinpulver.

Som tidligere beskrevet kan du også bruge din proteinshake til at kompensere for et misset måltid. Når du for eksempel ikke at få det eftermiddagsmad, som du plejer at spise pga. tidsmangel eller andet, så kan du hurtigt nuppe en omgang proteinpulver og stadig være godt ernæret.

proteinbar og proteinpulver i maaleske 1024x682

Forskellige typer af proteinpulver

Der findes faktisk mange forskellige typer af proteinpulver. Og det kan faktisk være svært at finde ud af, hvad man skal vælge. Af forskellige typer af proteinpulver kan man finde whey proteinpulver, kaseinproteinpulver, sojaproteinpulver, risproteinpulver og mange andre typer. Whey proteinpulver er dog det langt mest udbredte pulver til brug ved træning.

Whey proteinpulver er et produkt, der udvindes af affaldsproduktet fra mælk, valle. Det har også betydning for prisen af dit pulver – det er billigt! En anden fordel ved whey proteinpulver er, at det optages hurtigt i kroppen, og derfor egner det sig godt til lige efter træning, hvor dine muskler har brug for protein.

En anden type af proteinpulver er kaseinprotein.
Kaseinproteinpulver er ren mælkeprotein. Ulig whey proteinpulver, så optages kasein langt langsommere i kroppen. Og derfor egner det sig rigtig godt til indtagelse før, man går i seng. Det sikrer nemlig, at du får protein gennem en stor del af natten, hvor man normalt ikke får noget næring. Derfor kombinerer rigtig mange seriøse trænere også både whey pulver og kaseinpulver, da man så får en kombination af både hurtigt og langsomt optageligt proteinpulver.

Der findes også sojaproteinpulver. Det udvindes af sojabønner. Sojaprotein er vegetarens ven. Og højst sandsynligt også en fjende for alle andre, der ikke har noget i mod at drikke mælkeprotein. Sojaproteinpulver er nemlig både dyrere og har en væsentlig ringere smag end normalt proteinpulver. Men hvis du er vegetar, så er dette proteinpulver en rigtig god ting for dig.

Hvad skal man blande proteinpulver op med?

De fleste blander deres proteinpulver op med mælk, gerne skummetmælk. Personligt foretrækker jeg at blande mit pulver op med vand. Jeg synes, at det gør shaken mere tynd og lækker. Det skal dog også siges, at jeg er umådelig kræsen, hvad proteinpulver angår, så “normale” mennesker vil nok synes, at det er lige så godt at blande det op med mælk. Det har nemlig en anden fordel at blande sit proteinpulver op med mælk. Du får mere protein! Der er gerne omkring 3.5g protein i mælk pr. 100 ml, så du får faktisk et lille ekstra skud protein ved at blande dit proteinpulver op med mælk. Men når det kommer til stykket, er det nok mest en smagssag, hvad man er til. Prøv dig frem!

Gaver fra Bodylab.dk

Når du køber dit proteinpulver eller andre ting hos Bodylab, så kan du faktisk få én eller flere gaver. Faktisk, så får du en gratis shaker med din ordre. Det eneste, du skal gøre er at have enten en profil på Bodybuilding.dk eller “Like” deres Facebook-side. Hvis du handler proteinpulver – eller andre ting – for over 1000 kroner, så får du 2 gode Bodylab.dk t-shirts til en værdi á 150 kroner. Hvis du køber for mere end 2000 kroner, så får du stadig de 2 t-shirts, men du får samtidig også et flot og behageligt Bodylab håndklæde. Derudover, så er de også fantastisk behagelige at handle hos. Og der er altid god kundeservice hos dem!

Bedste proteinpulver

Når det kommer til hvilket proteinpulver, der er det bedste, så er der altid mange forskellige meninger. Personligt synes jeg, at det bedste proteinpulver kommer fra Bodylab og har smagen fersken/appelsin. Jeg har prøvet lidt andre mærker og smage, men det er alligevel altid Bodylab’s whey proteinpulver, at jeg vender tilbage til. Grunden til, at jeg vælger deres proteinpulver er, at det ikke klumper, det er nemt og hurtigt omrørt, og så smager det bare bedst. Når du skal finde dit bedste proteinpulver, så prøv dig lidt frem med nogle forskellige smage. Jeg er som sagt meget kræsen, hvad angår mit proteinpulver, så det er nok ikke så stort et problem for andre at finde noget ordenligt pulver, som det er for mig. Nogle steder er det endda muligt at få en smagsprøve. Du kan eventuelt benytte dig af den mulighed medmindre, at du selvfølgelig med det samme ved, hvilket proteinpulver du synes, er det bedste.

Proteinpulver er ikke nok

Proteinpulver er et rigtig stærkt supplement til din træning, men det er altså ikke nok. Hvad der er mindst lige så vigtig for din træning og din sundhed er søvn, sund og varieret kost og ikke mindst den rette træningsvolume. Proteinpulver indgår under sund og varieret kost. Og derfor er proteinpulver altså kun en gren af det at træne og leve sundt. Hvis du slækker på de andre punkter, så vil proteinpulver endvidere miste saft og kraft. Derfor anbefaler vi også gerne, at du først bruger dine hårdt tjente penge på proteinpulver, når du opfylder de andre grundsten.

Er proteinpulver farligt?

Well, hvis du er allergisk overfor nogle af de tilsætningsstoffer, der er i proteinpulver, så ja, så kan proteinpulver godt være farligt for dig. Er du vegatar, så kan det også være farligt for dit ideal, hvis du drikker proteinpulver (med mindre det er sojaprotein). Men ellers må der lyde et rungende nej. Proteinpulver er ikke mere farligt end alle mulige andre fødevarer. Bevares, det hænder da, at du kan få ondt i maven, hvis du pludselig indtager ekstreme mænger proteinpulver. Men hvem søren gør også det? Så kunne man lige så godt smide pengene ud af vinduet. Har du et helt normalt og sundt forhold til proteinpulver, så er der absolut intet at være bange for. Det er ikke farligt, så den myte vil Fed Sundhed gerne have lov til at aflive.

Er det farligt at købe proteinpulver på nettet?

Du kan højst sandsynligt godt være uheldig at løbe ind i nogle butikker på nettet, der sælger proteinpulver af ringe kvalitet eller lige frem fusker. Men hvis du køber dit proteinpulver hos en dansk webshop, så er det sikkert og nemt. Endvidere kan du være helt sikker, når du køber via de butikker, der er i tabellerne oven over. På Trustpilot.dk har Bodylab.dk en score på 9.4 ud af 717 anmeldelser. Proteinkongen.dk har en score på 7.4. Jeg har selv handlet proteinpulver og andre ting hos Bodylab før. Og jeg må indrømme, at der ikke er noget at komme efter dér.

Der er dog en anden kæmpe fordel ved at købe sit proteinpulver på nettet. Nemlig, at det er væsentlig billigere at købe sit proteinpulver online fremfor en fysisk butik. Går du i Matas, dit lokale supermarked eller hvor du nu kan finde det, så vil du næsten med garanti opleve, at proteinpulveret er markant dyrere hos dem. Det er i hvert fald, hvad vi har oplevet.

Får proteinpulver en til at leve længere?

For nogle år tilbage prøvede nogle italienske forskere at bevise, at de aminosyrer, som der blandt andet er i proteinpulver, kan forlænge ens levealder. De prøvede forsøgene på mus. Resultatet viste, at de mus der fik proteintilskuddet i gennemsnit levede 80 år længere end de mus, der ikke fik det samme tilskud. Spørgsmålet er så, om man kan konkludere ud fra det, at proteinpulver giver en et længere liv end dem, der ikke indtager proteintilskud?

Jeg tror ikke at indtagelse af proteinpulver vil give dig et længere liv – desværre. Jeg tror dog på, at en sund og varieret kost, hvor proteinpulver kan indgå, kan give dig et længere liv end dem, der sløser med deres sundhed og udelukkende lever af junk food og er inaktiv. Det viser alle forsøg også.

Proteinpulver er altså ikke et vidundermiddel, der både vil gøre dine muskler større og få dig til at leve længere. Men i den rette kostsammensætning kan proteinpulver være med til at give dig et sundt og langt liv med en slank og sexet krop som du med tilfredshed kan se på i spejlet. Så forvent ikke, at proteintilskuddet vil gøre det alene for dig. Selv hvis du indtager proteinpulver i de rette mængder, så kræver det stadig (hårdt) arbejde at have en sund livsstil.

Køb af proteinpulver

Står du for at skulle købe dit proteinpulver, så kan tvivlen hurtigt ramme en, for hvor meget proteinpulver har man egentlig brug for? Det kan være svært at komme med et entydigt svar på det spørgsmål, da det jo kommer an på, hvor meget proteinpulver du indtager dagligt. Hvis du ved hvilken smag, at du bedst kan lide og iøvrigt er fastlagt på at leve sundt og træne langt ud i fremtiden, så kan jeg ikke se nogen grund til ikke at købe stort ind. Det bliver i hvert fald hurtigt lidt irriterende at starte hver måned med at bestille proteinpulver, hvis man bare kunne købe et større lager på én gang og derved spare nogle penge, fragt, tid og endda måske være heldig at få en gave med. Så hvis du er inde i en normal rytme med sund livsstil og massere af træning og ikke ser nogen grund til, at det skulle stoppe. Ja, så køb da endelig stort ind til dig proteinpulver lager, så du ikke behøver at tænke på hele tiden, hvornår du nu skal til at bestille på ny.

Tilbud

Hvilken pris du får på dit proteinpulver afhænger i sandhed af hvor meget du kan aftage. Hvis du aldrig har indtaget proteinpulver er det smarteste at du får lagt en strategi eller en protein kur om man vil. Når du har styr på den, så vil du nemmere kunne regne ud hvor meget proteinpulver du skal indtage og derved og kunne vælge det helt rigtige tilbud, hvor du får mest muligt for pengene uden, at du skal du og købe nyt pulver om få uger igen. Du bliver også sikker på at du ikke bliver nødt til at smide noget væk. Derfor er det meget vigtigt at du køber det rigtige tilbud på proteinpulver til den helt rigtige pris. Det er derfor vi har tabeloversigten højere oppe på siden.

Bliver man tyk af proteinpulver?

En af de myter, der altid florerer om proteinpulver er, at man bliver tyk af det, men det passer nu ikke helt. Der er ikke et eller andet særligt stof i proteinpulver, der gør, at du bliver tyk. Som alt andet i din kost og diæt, så handler det primært om dit kalorieindtag. Så nej, hvis du stadig holder dit kalorieindtag under dit daglige energiforbrug, så tager du ikke på, selvom du indtager proteinpulver. Men hvis du gerne vil have, at dine muskler skal vokse, så er det altså nødvendigt for dig at være i kalorieoverskud. Skyd efter 500 kalorier mere om dagen, end du bruger, så tager du mest på i muskler, og så kommer dit proteinpulver mest til rette. Så spred endelig rygtet og dræb myten om, at man bliver tyk bare fordi man drikker proteinpulver – det passer simpelthen ikke!

Vi håber, at du har kunne bruge den lidt lange artikel til noget. Og, at du ikke synes, at den er alt for lang i spyttet. I så fald giver vi en kop proteinpulver i lufthavnen en dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *